14 Eylül 2009 Pazartesi

Mustafa DaVinci !

Mustafa Denizli sezon başı görev yapmak istemediğini bildirmişti yönetime. İlk başlarda bu haberin Beşiktaş'ın çifte kupasını sindirmek ve sansasyon yaratmak için basın tarafından uydurulduğunu düşünsemde,Şampiyonlar ligine katılacak bir takımın transfer stratejisinin bulunmadığını gördüğümde işkillendim. Sezon başı hazırlık kampı için Ümraniye'den dışarı çıkılmayacağını öğrendiğimde ise bu habere gerçekten inandım. Mustafa Denizli'nin bundan 3 ay sonrasıyla ilgili hiçbir planı yok. Yapılan transferler tamamen 'akşam pazarı'nda kalan topçulardan ibaret. Belli bir plan ve programı olmayan Beşiktaş'ın ne yazık ki oyun şablonu anlamında da belli bir plan ve tertibinin olmadığına şahit oluyoruz. Geçen sene Şampiyon olmuş sahadaki 11'den sadece Cisse takımdan ayrılmış. Ligin 5. haftasına gelinmiş sahaya baktığımızda hala arayışlar, hala uyumsuzluklar. Lige geri dönüş maçı oynuyor Beşiktaş, kadroya bakıyoruz geçen sene Getafe'de 3 maça çıkmış İ.Kaş'a sağ bek teslim edilmiş. Anadan doğma kanat oyuncusu olan Ekrem önlibero olmuş. Bunun aksine hiçbir kanat özelliği olmayan 35'lik Yusuf Keita'nın bulunduğu Sol kanatta görevlendirilmiş. İleride Nihat tek forvet oynarken Yedek kulübesninde Nobre,Holosko,Bobo yedek bekletilmiş. Da Vinci'nin Mona Lisa tablosu mübarek...


Bir başka mevzuda Tello! Elano okyanus aşırı seyahat yapıp hemde Arjantin ve Şili maçlarında oyunun kaderine etki ediyor. Andre santos sol kanatta iki maçta da görev alıyor. Bu iki oyuncu dönüp takımdaki yerlerini alırken Tello uzun seyahat yaptığı gerekçesiyle 18' alınmıyor. Maç sonu basın toplantısında bu konu sorulduğunda M.Denizlinin cevabı çok ilginç: Tello ne sakattı ne de yorgun. Hafta içi takım çalışmalarından mahrum kaldı ve fizik olarak çok düşük seviyede! Alın size ikinci Çinko. Sezon başı kampının ne kadar verimsiz geçtiği Tello'nun 4 haftalık performansına bakınca anlaşılıyordu zaten.Üstüne 5. hafta bu adam oynayamayacak hale geliyor.Yazık ki ne yazık.

Geçen sene ilk geldiği dönemlerde çağdışı 3-5-2 sistemiyle takımı oynatan M.Denizli, bu seneki uygulamalarıyla da bu çağdaki misyonunu tamamladığını gösteriyor.Bundan sonraki maçlarda takım çok parlak görüntülerde çizse bu saatten sonra M.Denizli'nin 'gelecek' adına hiçbir umut ışığı vermediğini görüyorum ve bir an önce takımdan ayrılmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: