26 Aralık 2010 Pazar

Kantarın Topuzu

Uzun yıllardır izlemek zorunda kaldığımız aksak yabancılar nihayet gitti. Yerlerine Beşiktaş formasıyla daha yakışıklı duran yıldızlar geldi. Tabi ümidimiz bu yıldızların sadece gazete manşetlerinde yakışıklı durması değil, aynı zamanda yeşil sahada bizleri büyülemesi...

Metin Tekin, Türk futbolcularının yabancı transferine bakışı hakkında şöyle der: Takımdaki yerli, yeni gelen adamın önce yaptığı katkıya bakar. Aldığı para ilk etapta onu ilgilendirmez. Eğer gelen yabancı takımı ileri taşıyorsa maaş konusu zaten hiç açılmaz...
Yıllardır Türk futbolcular gösterdikleri emeğin karşılığını alamadıklarından, hemen ardından da yabancı hayranlığından yakınırlar. Ne ilginçtir ki; Beşiktaş'ın geldiği bugüne baktığımızda durum tam tersine dönüyor. Gelen yabancılar olağanüstü yetenekler, kariyerleri başarılarla dolu adamlar ancak geldikleri takımın yerlileri kendileriyle aynı kalibrede değil. Yerli kavramını sadece memleket üzerinden değil, yeni transferlerden bir önceki dönem ki oyuncu topluluğu için de kullanıyorum.

Bu durumun Guti ve Quaresma üzerinde yarattığı rahatsızlık ikilinin saha içindeki beden dillerinden çok rahat anlaşılıyordu. Şimdi yıldızların sayısı arttığından bu problem ortadan kalktı diyebiliriz. Fakat hedefleri bu kadar büyük tutuyorsanız kadro kalitesinin daha dengeli olması gerekir. Transfer komitesi de yerli pazarına hemen giriş yapmış zaten. Eğer hedef yine 12'den vurulursa ve Hamit Altıntop formayı giyerse, takımın her anlamdaki balansının düzeleceği kesin. Hilbert'in de ''Defans Türk olacak'' kuralından dolayı ofans rotasyonuna gireceğini düşündüğümüz zaman, sağ bek Hamit'in takıma yapacağı ekstra katkı hesap edilir cinsten olmayacaktır. Hamit dedikodusu çok büyük heyecan yaratmış durumda. Eğer bu transfer gerçekleşirse yılın en faydalı transferi olur.

Bu noktada biraz yüzsüzlük yapıyor ve onca lafı yiyerek diyorum ki; ŞIMART BİZİ BAŞKAN ÇIKART BİZİ BAŞTAN!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam bir joker. sağ beke koy oynar, sağ açığa koy oynar, orta sahada oynar oynar babam oynar. Serdal Adalı'nın ağzından Hamit ismi çıktığına göre bu iş tamamdır zaten =)