28 Ağustos 2010 Cumartesi

2. Torbadan Beşiktaş'ı Çekmek

Spor Toto Süper Lig'de Büyükşehir Belediyespor'a rezalet futbolla mağlup olunan haftanın ertesinde, Helsinki karşısındaki farklı galibiyet soğuması muhtemel havayı biraz olsun yumuşattı. Ancak alınan bu 4-0'lık skora aldanmamak gerektiğini bilen aklı başındaki Beşiktaşlıların sayısı hiç de az değil. Olması gereken buyken, ilerisi için de karamsar bir tablo çizilmesi yersiz. Sene başından beri zayıf rakiplerle karşılaşılmasından ötürü bir türlü "olduk" diyemesek de, elde baz alınması gereken tek veri olan Villareal karşısındaki kişilikli futbol UEFA serüveni öncesi umut veriyor.



Avrupa Ligi grupları belli oldu, vatana millete hayırlı olsun... İçinde bulunduğumuz L grubu düşülebilecek en kaymak gruplardan. Her ne kadar 1. kategorinin 4. sıradaki takımını çekmiş olsak da, altımızdaki CSKA Sofya ve Rapid Vien 4 maçta 12 puan yapılacak takımlar. Bu noktada realist hedefler koyabilmemiz için farklı boyutlardan değerlendirmeler yapmamız gerekir. Porto'nun gözünden Beşiktaş'a bakarak olan biteni daha gerçekçi kavrayabiliriz... M.City'i bir kenara koyarsak, 2. torbada aralıklı periyotlarla Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan 3 takımdan biri Beşiktaş, Steau ve D.Kiev'le birlikte. Lille, Anderlecht, PSG, C.Brugge, Palermo, Getafe ve Sampdoria gibi takımlar varken buradan çekilen Beşiktaş'ı pek sevimli karşılamamışlardır tahminim. İnönü atmosferini en iyi bilen takımlardan olmaları da buraya çekinerek geleceklerinin teminatı. Bu çerçevede Beşiktaş'ı ciddi bir rakip olarak göreceklerdir. Quaresma faktörüne değinmiyorum bile. 2008'deki en önemli silahlarını şimdi onlara doğrulttuk. Gurupta birincilik hayal olmamalı, sonuna kadar inanılmalı...

Yeniden Beşiktaş gözünden bakarsak, ilk kez Avrupa serüvenine bu kadar inanarak başlıyoruz. Kupa kazanmak için en önemli gereksinimin motivasyon olduğunu düşünürsek, zihnimiz ve bedenimizle bu yöne kanalize oluşumuzun başarıların anahtarı olacağını hissediyorum. İnsanların heyecanı gözlerinden okunuyor, ön elemelerdeki performans yüzleri güldürüyor.

Kağıt üzerinden 2. torbadaki Beşiktaş'ın yerini beliryedik. Turnuva genelindeki sıramızı belleyerek bitirmek istiyorum.

1. torbada:
A.Madrid, Liverpool, Sevilla, Porto, Villarreal, CSKA Moskova, PSV, Zenit, Juventus, S.Lizbon, Stuttgart, Alkmaar

buradaki AZ ve PSV takımlarının Beşiktaş seviyesinden daha düşük olduğunu düşünüyorum. İtalikler'le de 10 maç yapsak yarısını kazabilecek güçteyiz.

2. Torba:
S.Bükreş, Lille, D.Kiev, Anderlecht, B.Leverkusen, PSG, C.Brugge, Palermo, Getafe, BEŞİKTAŞ M.City, Sampdoria

Manchester City ve Bayern'in üzerimizde ekipler olduğunu, PSG ve Kiev takımlarının da istim üzerinde ekipler olduğunu söyleyebilirim. Eğer hedefe gitmek istiyorsak alt kategorilerdeki takımları hesaba katmıyorum.

Mustafa Denizli gibi turnuvayı önceden oynadım ve röntgeni naçizane çekmeye çalıştım. Röntgen sonucu Beşiktaş'ın 48 takım içerisindeki yeri 13 olarak gözüküyor. Üzerimizdeki takımların 2si gruplarda karşılaştı, en az 4-6 tanesi de üst turlarda karşılaşırlar. Kuradaki şans 2. turdan sonra da devam ederse çeyrek final çok da uzak değil

Hiç yorum yok: