9 Temmuz 2010 Cuma

NoBrain Beşiktaş

Robinho için 16.5 milyon £'luk teklif akla-hayale sığmayan bir şeydi. Dünya üzerinde hiçbir takımın hayır diyemeyeceği bir oyuncu olan Robinho'ya tabiki de çok sevinecektik, tapıcaktık. Ama Manchester City'nin bu teklifi kabul etmemesinin hayırlara vesile olduğunu ve akabinde yükselen Guti seslerinin de kaymaklı ekmek kadayıfı tadı verdiğini söylemeliyim.

Beşiktaş'ın kadro yapısına mevkii mevkii baktığımızda, her bölgede oranın marka oyuncularının bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kaleden başlarsak Rüştü. Defansta Toraman, Ferrari, Sivok. Defansif orta saha Ernst. Kanatta Quaresma ve forvette Nihat... Tek bir eksik kalıyor; bu malzemeyi oynatacak, bir arada tutacak bir 'Beyin'

Forvette Bobo-Nihat ikilisi yeterlidir. Defans, kanatlar herşey eksiksiz ama bu orta saha ile bu işler malesef yürümez. Eğer Guti gibi bir maestro gelirse, o zaman eldeki malzemeler iyi bir harçla birleştirilmiş gibi bir takım hüviyetine bürünülür. Bu görevi şuan için ne Fink yapabilir, ne Necip, Ne Delgado... Az biraz Tabata'da bu özellik var ancak onun da kapasitesi bizi ancak yerel başarılara götürebilir.

Yaşından dolayı 'Dede' yakıştırılması yapanlar olacaktır Guti'ye ancak hatırlanacağı üzere Sergen futbolunun son baharında bu takımı sırtlamıştı. Guti ile Sergen'in fiziği karşılaştırılamaz bile. Son olarak; eğer Rob,nho için 16.5 milyon £ gözden çıkarıldıysa, Guti transferi ile yetinmeyecektir yönetim. Forvete bir Türk alternatifi ile transfere mutlu bir noktacık konulabilir.


Gereksiz açıklama: Brain=Beyin

Hiç yorum yok: