16 Ekim 2009 Cuma

Geriye Dönük Değişim

Beşiktaş Başkanlık koltuğuna nihayet bir aday çıktı. Sayın Hikmet Çetin'in bu görev için kaygılarını giderememesi üzerine, Yıldırım Demirören'in eski asbaşkanı Murat Aksu göreve talip oldu. Kulübün önde gelenlerinden icabet aldığını belirten Murat Aksu böylece kamuoyu nezninde güvenoyu kazandı.



Ancak ilk konuşmasında projelerini sunduğunda hayal kırıklığına uğradım. Çünkü proje demek ileriye dönük, gelecekte artı değerler katacak düşünsel ve eylemsel yatırımlardır. Baktığımız zaman sayın Aksu'nun projeleri tamamiyle mevcut yönetimin kirli çamaşırlarını ortaya sermek hedefi güdülmüş, tabiri caizse acar muhabir işleri. Hitap yeteneği ve kendine güveniyle beğenimi kazanan Aksu ne yazık ki projeleriyle beni tatmin edemedi. Umarım önümüzdeki süreçte Geleceğe dönük projelerini bizlerle paylaşır Aksu...

İşte ilk vaadleri

* Alanlarında üst düzey tecrübe ve birikime sahip güçlü bir yönetim kurulu oluşturulacak. Oy kaygısıyla pazarlık yapılmayacak.

* Kulüpte idari ve sportif yeniden yapılanma hareketi hayata geçecek. Dünyanın büyük kulüplerinin standartlarında, alanında en iyi profesyonellerin görev alacağı kurumsallaşmış bir yapı kurulacak.

* Beşiktaş’ta bozulan kongre üyesi profili iyileştirilecek. Oyunu ranta çevirmeye çalışanların önü kesilecek.


* Şeffaflık ve mali disiplin yol haritasındaki en önemli kilometre taşı olacak. İlk iş, mevcut yönetimin bütün ısrarlara rağmen yapamadığı uluslararası bağımsız mali denetim firmalarına kulüp bilançoları denetletilecek ve bu kalıcı hale getirilecek. Çıkan raporlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.


* İzinlerini alırken şahsımın da büyük gayret gösterdiği Fulya Projesi’nin daha sonra ortaya çıkan ek katlar ve kira sözleşmeleriyle ilgili kayıpların peşine düşülecek.



* ’Eski yönetimlerinin kazandırdığı araziler olmasa bugün halimiz ne olur’ diye sormak gerek. Rakiplerimiz arazilerine, arazi katarken, Beşiktaş’a bir metrekare dahi yeni arazi kazandıramamış bir yönetimle karşı karşıyayız.

*
Beşiktaş altyapıya, özüne dönecek. Sözde değil, özde bir yapılanmayla altyapı hak ettiği yere gelecek. Barakalarda sıkıştırılan geleceğimiz hak ettiği ilgiyi görecektir.

Hiç yorum yok: